Keblinger

Keblinger

Maydays Festival 2016
"Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες"

Maydays 2016: "Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες"

15 Απριλίου 2016

9ο Maydays Festival, 10-11 Ιούνη, πάρκο Γεωργιάδη Ηράκλειο Κρήτης


“Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες”
Η εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς” διοργανώνει για 9η συνεχόμενη χρονιά το Maydays Festival, στις 10 με 11 Ιούνη, στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο.Το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις – συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου. Το φεστιβάλ χρωματίστηκε από την πρώτη στιγμή από τον αγώνα του λαού μας ενάντια στην τροϊκανή επικυριαρχία και τα μνημόνια δίνοντας το λόγο στην αγωνιζόμενη κοινωνία. Υπήρξε χώρος συνάντησης για τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη ενώ φιλοξένησε εκπροσώπους από κινήματα με διεθνή χαρακτήρα όπως το κίνημα αντίστασης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, το κίνημα Occupy, την αντίσταση του τυνησιακού λαού, το μέτωπο “Ενωμένοι για την ενδυνάμωση της Σενεγάλης”.


Σε πολιτιστικό επίπεδο το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κλπ. Το Maydays έχουν επισκεφτεί πολλοί καλλιτέχνες και ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ψαραντώνη, τον Βασίλη Σταυρακάκη, τους Χαΐνηδες, τους Cabaret Balkan, τους Koza Mostra, τους Gadjo Dilo, την Ματούλα Ζαμάνη, τους Imam Baildi, τους Encardia, τους Grup Munzur, τους Light in Babylon.


Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Το φετινό φεστιβάλ έχει γενικό τίτλο “Ελεύθεροι λαοί σε Ελεύθερες Χώρες” και στοχεύει στο να αποτελέσει ένα αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό γεγονός για την πόλη και το νησί. 


Η αποσταθεροποίηση του διεθνούς συστήματος βαθαίνει εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και των χαοτικών καταστάσεων που αυτές προκαλούν. Οι “πολιτισμένοι” υποκριτές, αυτοί που ανατινάζουν εδώ και χρόνια ολόκληρες χώρες, αυτοί που προκαλούν τερατογενέσεις σαν το “Ισλαμικό Κράτος”, οι ηγέτες της ΕΕ θα εκμεταλλευθούν τον τρόμο που σκορπούν οι τζιχαντιστές για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες τους και να καταργήσουν τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατίας στην Ευρώπη. Όσο οι ηγεσίες της Ε.Ε. συμμετέχουν και εξαπολύουν άδικους πολέμους, τόσο η βία θα επιστρέφει στο εσωτερικό της Ευρώπης. Όσο οι πόλεμοι θα γενικεύονται, τόσο θα δυναμώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα, και μαζί τους οι ακραίες δεξιές και ρατσιστικές, φωνές.


Το ντόπιο πολιτικό σύστημα με την ραγιάδικη του στάση απέναντι στους Επικυρίαρχους και λέγοντας “ΝΑΙ σε όλα” σέρνει την χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Παραδίδει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και την εθνική κυριαρχία της χώρας στη Frontex. Δέχεται να μετατρέψει την χώρα σε αποθήκη ψυχών, χώρα-στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, χώρα-φράχτη χιλιάδων ξεριζωμένων που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη καταπατώντας κάθε έννοια ανθρωπιστικού δικαίου. 


Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα πια από τις ηγεσίες τους. Η προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των κοινωνικών κατακτήσεων δεν μπορούν να υπερασπισθούν από εκείνους που υποδαυλίζουν τον πόλεμο, που σπέρνουν απόγνωση και καταστροφή σε χώρες και περιοχές ολόκληρες. Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, να αναπτυχθεί ένα ισχυρό αντιπολεμικό και αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με σημαία το αίτημα “ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες”. Ένα πολιτικό κίνημα δημοκρατίας και χειραφέτησης που θα βάλει τέλος στον πόλεμο και θα απαιτήσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές σε κάθε χώρα.


Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος στο φεστιβάλ.


Επικοινωνία:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Επικοινωνία

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Popular Posts

Copyright © Maydays Festival All Rights Reserved • Design by Dzignine
best suv audi suv infiniti suv